To Σαρανταλείτουργο 2018

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 αρχίζει η περίοδος νηστείας για την γέννηση του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Είναι μια περίοδος προετοιμασίας του σώματος και της ψυχής μας για τον ερχομό του Κυρίου μας. Η νηστεία έχει ένα ιδιαίτερο νόημα όταν συνδέεται με την προσευχή και την ελεημοσύνη. Γι' αυτό το λόγο, η Εκκλησία μας καλεί για μια πιο έντονη πνευματική και λειτουργική ζωή. Η εκκλησιαστική παράδοση έχει ορίσει αυτή την περίοδο νηστείας, το Σαρανταλείτουργο, δηλαδή τήν καθημερινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου.
Για άλλη μια φορά εφέτος η αδελφότητά μας έχει την ευλογία να τελέσει το Σαρανταλείτουργο, ώστε να μνημονεύονται τα ονόματα των ζώντων και κεκοιμημένων προσφιλών σας προσώπων. Γι' αυτό τον λόγο επιστρέψτε στο μοναστήρι τη φόρμα που έχετε λάβει ταχυδρομικώς ή αν δεν έχετε λάβει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή που ευρίσκεται στη σελίδα αυτή παρακάτω.
Αν θέλετε να κάνετε δωρεά στο μοναστήρι υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια μπορείτε να ταχυδρομήσετε την επιταγή σας ή να κάνετε τη δωρεά σας δια μέσου διαδικτύου.
Είναι καθήκον μας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί, να βοηθούμε τους αδελφούς μας με την προσευχή μας δίνοντας τα ονόματά τους για μνημόνευση στην Θεία Λειτουργία κατά την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, και γενικότερα κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Κατά την μνημόνευση των ονομάτων οι κεκοιμημένες ψυχές λαμβάνουν ανάπαυση και οι ζώντες πνευματικό όφελος και βοήθεια.

Είθε να έχετε ευλογημένη σαρακοστή!